Akvaryum Dünyası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Killifish Balığı

Aşağa gitmek

Killifish Balığı Empty Killifish Balığı

Mesaj  Admin C.tesi Mart 27, 2010 11:18 pm

Killifish Nedir...?
Killifish Balığı Killi
Killifish su birikintilerinde, küçük derelerde ve göl kenarlarinda sazliklar ve agaç kökleri arasinda yasayan, çok az oksijenle yasama özelligi olan dayanikli ve çok güzel renklere sahip olan bir balik cinsidir.

Birçok yerde yillik balik olarak anilirlar. Bunun sebebi yasadiklari birikintide sular kuruyunca mecburen ölmeleridir. Ancak ölmeden önce bulunduklari su birikintisindeki bitki veya çamura yumurtalarini birakirlar.Yumurtalar kurusa bile 6 ay kadar canli kalabilirler ve yagmurlar baslayinca tekrar yavrular çikip hizla büyürler.Süreç böylece binlerce yildir devam etmektedir.Akvaryum ortamindaki rahat kosullarda ise 3-4 yil yasarlar.
Dünya üzerinde tatli suda yasayan, dogal olarak bu kadar renkli baska balik cinsler yoktur. Çok canli renklere sahiptirler.Bunlar kadar renkli baliklar sadece denizlerdeki resiflerde yasarlar.

Ülkemizde de yasayan çok güzel cinsler mevcuttur.Bunlar genellikle disli sazancik diye anilirlar. Bunlar Aphanius fasciatus, Aphanius mento, Aphanius dispar, Aphanius anatoliae, Aphanius burduricus gibi türlerdir.

Afrika türleri dünyadaki en göz alici renklere sahip olan türlerdir. Bu baliklarin insanliktan önce bile bu rek ve sekillerde mevcut oldugu fosillerden anlasilmistir.

Killifish'lerin bakimi düger türlere göre oldukça kolaydir.Küçük bir akvaryumu bitki ve kütük ile dekore etmek yeterlidir.Eger haftada bir 3/1 oraninda su degisimi yapabilirseniz bu türlerin akvaryumuna filitre bile koymayabilirsiniz.Normal oda sicakliginda mutlu bir sekilde yasarlar. Sadece akvaryumun üzerini iyice örtün yoksa ziplayip giderler. Bol bitkile akvaryumlarda yavru görmeniz mümkün olacaktir. Genelde yavrularini yemezler. Canli yemlerle ve ince granül yemlerle rahatça beslenirler.

Genel olarak taninan türleri:

Aphanius (lebias)
Aphiolebias
Aphyosemion
Cromaphyosemion
Diapteron
Epiplatys
Fundulopanchax
Maratecoara
Moema
Nothobranchius
Procatopus
Simpsonitchys
Terranatos

Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 171
Kayıt tarihi : 01/03/10
Yaş : 34
Nerden : İzmir

http://elektrobilgi.her-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz