Akvaryum Dünyası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Piranha Balıkları

Aşağa gitmek

Piranha Balıkları Empty Piranha Balıkları

Mesaj  Admin Ptsi Mart 01, 2010 11:06 pm

Piranha Balıkları Amazon-animals-piranha

Keskin dişleri olan ve et yiyerek beslenen tehlikeli bir balık türü.
birçok çeşidi vardır, bunlardan biri kırmızı karınlı piranaladır, isminden de anlaşılacağı gibi karnı kırmızı renktedir. küçük piranalar, balıkların kuyrukları ve pullarıyla beslenirler, ancak büyüdükten sonra bütün bir balığı komple afiyetle yerler...
Daha çok 10-30 gruplar halinde sürüyle gezlerler ve saldırırlar, üreme zamanı sürü ayrılır ve herkes tek başına kendilerinin barınacağı bir yer yaparlar. üreme zamanı geldiğinde kırmızı karınlı piranaların rengi metal-gri rengini alır. çiftleşme anı geldiğinde birkaç dakika'da bir doruğa ulaşırlar bu işlemin 4 saat kadar sürdüğü de olur...
Çiftleşme bittiğinde dişi barınağı terk eder ve yumurtaları, baba piranaya bırakır ( insanlarda tam tersi olur genelde! ) ve baba nöbet tutmaya başlar, ara sıra oksijen gelmesi için yüzgeçleriyle yumurtaların üzerinden geçer, ta ki doğana dek. doğduklarında 2-3 cm doğarlar ve saydam olurlar. sıtma taşıyan sivrisinek lavralarıyla beslenirler. hasta ve yaşlı piranalar kendi aralarında ayrılırlar.

Latince Adı: Pygocentrus nattereri

Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika; Amazon Nehri.

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Aşırı agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif

Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Normal zamanlarda dişi erkek arasında ayrım yapacak kadar farklılık yoktur. Üreme zamanlarında erkek balık maviye yakın bir siyah renk alır. Dişinin rengide koyulaşır ama erkek kadar koyu olmaz; daha soluk bir siyah renkte olur.

Üreme: Eş tutan çiftin rengi koyulaşır. Çift ayrı büyük bir akvaryuma alınmalıdır. Su torf veya su hazırlayıcılar kullanarak yumuşak, kahverengi bir hale getirilmelidir. Loş bir ortam yapılmalı ve sıcaklık 28°C olmalıdır. Ağzılarıyla yumurta dökecek alanı temizlerler, uygun duruma gledikten sonra 1000-1500 arası yumurta dökerler. Yumurtladıktan sonra akvaryumdan ayrılmalıdırlar. Yavrular yumurtlamadan 6 gün sonra serbest yüzer ve yem yer hale gelirler. 5 cm olana kadar artemia ve su piresiyle beslenmelidirler.

Sıcaklık: 23-28 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 500lt

Su Sertliği: Yumuşak - Orta

pH: 6.0-7.0

Zorluk Seviyesi: 5
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 171
Kayıt tarihi : 01/03/10
Yaş : 34
Nerden : İzmir

http://elektrobilgi.her-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz